|
PINOT BRUT
Zacht goudgele kleur met een weelderige mousse van fijne belletjes.
Expressieve neus van fruitbloesem en vruchtenaroma’s, perfecte
smaakbalans, levendige zuren met grote finesse, mineralige toets van de
Maaskiezel gevolgd door een erg lange finale.
GASTRONOMIE
Een feest als aperitief maar ook met schaaldieren,
zeevruchten en asperges.
INFO
ALCOHOL
12.5 % vol
Hand geselecteerd op september 2012
Persing van hele trossen Assemblage Pinot Noir, Pinot Gris en Pinot
Blanc (1/3 van elke variëteit .Fermentatie en lagering in
Roestvrijstalen Cuves.
METHODE TRADITIONNELLE
2de gisting op fles. Druk: 6 bar.
Rijping op de gist sur latte: 12 maanden.
Machinaal met de eigen Remupal Double Champagnisation van Petitdemange op Wijndomein Aldeneyck vanaf juni 2013.
ZUREN
7,1 gr, Dosage 7 gr per liter
Dégorgement op Wijndomein Aldeneyck op 3 juli 2013
Donwload technische fiche
|
|